La Vall Ferrera Pallars Sobirà

Notícies

Festa Major d'Alins

Publicat per lescar el 23/juny/2011 - 12:45

Els dies 23, 24, 25 i 26 de juny es celebra la Festa major d'Alins i la baixada de Falles.

S'inicien els actes amb dia 23 amb la plantada de la falla gran  a la plaça d'Àlins, sortida de la Plaça amb tots els fallaires a Sant Quirc. Més tard foc d'artificis i l'arribada derls fallaires a la plaça major i encesa de la falla gran i ball

Els dies 24 i 25 diverses activitats com: solemme misa, pregó de Festa major, concurs de botifarra i jocs per la canalla. El diumenge partit de bitlles i ball pels qui aguantin.

Cuita el Sol. Perseguint lo sol al Monteixo

Publicat per lescar el 09/juny/2011 - 21:04
El proper dissabte 11 de juny l'EMD d'Àreu, l'ajuntament d'Alins i el Centre Excursionista de Lleida, donen l'oportunitat un cop més que la Milla Vertical Pirenaica, prova basada en el conte den Pep Coll "l'home que corria més que el sol" Es tracta de sortir de la plaça major d'Àreu just quan es pon el sol i arribar dalt del Monteixo.

Itinerari Costa dels Meners

Publicat per lescar el 13/maig/2011 - 14:48

Itinerari Costa dels Meners.Recorregut guiat al Bosc de Virós.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu el proper dissabte dia 14 de maig durant el matí ha organitzat un recorregut guiat que ens transportarà al temps de les fargues i fins i tot més nellà, èpoques enq ue eel Bosc de Virós bullia d'activitat al voltant de l'eexplotació del ferro. 

L'arribada del front al Pallars Sobirà i la batalla del Valadredo

Publicat per lescar el 11/maig/2011 - 19:39

 El passat dissabte 7 de maig es va presentar al centre Cívic de Llavorsí el documental "Valadredo" produït i dirigit per Oriol Riart.

El documental es bassa en l'arribada del front al Pallars Sobirà i la batalla del Valadredo, l'activitat de les unitast guerrilleres republicanes a la reraguarda franquista i la immediata postguerra.

 

Iª FIRA DEL FERRO PIRINENC

Publicat per lescar el 02/octubre/2010 - 09:00

La Vall Ferrera acull la PRIMERA FIRA DEL FERRO PIRINENC al municipi d'Alins.

Ies JORNADES DE RECERCA I DESENVOLUPAMENT DE LA VALL FERRERA

Publicat per lescar el 01/octubre/2010 - 12:39

S'han iniciat les Jornades de Recerca i Desenvolupament de la Vall Ferrera de caire científic i tècnic amb la benvinguda i presentació a càrrec del Sr. Josep Poch, alcalde d'Alins, Sr. Oscar Augé, delegat a l'Alt Pirineu i Aran del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Sra Àngels Paneque, directora del Centre de les Planes de Son, de l'Obra Social de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa.

Primeres Jornades de Recerca i Desevolupament de la Vall Ferrera

Publicat per lescar el 30/setembre/2010 - 22:59

DIVENDRES 1 D'OCTUBRE DE 2010

Sala d'actes de l'ajuntament d'Alins ( Pallars Sobirà).

Sessions sobre l'explotació del ferro als Pirineus i la seva incidència en els canvis de la biodiversitat i l'estructura del paisatge forestal de l'alta muntanya.

EL FERRO I EL BOSC són dos recursos naturals que han estat elements de desenvolupament econòmic de de ben antic al Pirineu.

La vall Ferrera és una de les valls més emblemàtiques del Parc Natural de l'Alt Pirineu i la seva història s'ha forjat amb el ferro de les seves muntanyes i la fusta del seus boscos. El Bosc de Virós, amb una imponent  massa forestal  i amb un increïble valor mediambiental, econòmic, i també cultural, d'on extreia el carbó i el mineral de ferrro que va donar nom  a la vall.

 

Xerrada sobre la reconstrucció del forn de reducció

Publicat per lescar el 30/setembre/2010 - 12:46

Avui dijous a la Sala d'exposicions  de l'ajuntament d'Alins a les 8 de vespres es farà una xerrada per explicar el procès de reconstrucció del forn de reducció.

Els nens i nenes de la Vall Ferrera visiten la reconstrucció del forn de reducció

Publicat per lescar el 30/setembre/2010 - 12:38

Els alumnes de l'escola de la Vall Ferrera visiten a Reconstrucció del forn de reducció durant el matí d'ahir dimecres a Ainet de Besan.

Festa Major d'Ainet de Besan

Publicat per lescar el 29/setembre/2010 - 09:22

El dilluns 27 de setembre s'ha iniciat la Festa Major d'Ainet de Besan que durarà fins el diumenge dia 3 d'octubre.

Les activitats es centren dins les activitats de la Fira del Ferro de la Vall Ferrera.

 

Pàgina 1 / 2 (1 - 10 de 14 Total) Pàgina següent Última pàgina