La Vall Ferrera Pallars Sobirà

Boscos de ferroLa Vall Ferrera


Una de les valls més verges dels Pirineus, la Vall Ferrera (Vall del ferro) es troba al municipi d'Alins, a la comarca del Pallars Sobirà (Província de Lleida). Aquí sembla que la típica arquitectura de pedra, fusta i pissarra ens voldria portar a temps passats, plens d'encant i tranquil•litat.


Al llarg de la vall podem llegir:
¡AQUÍ ES POT ESCOLTAR EL SILENCI!
I és així.

El municipi d'Alins . està format per les valls dels rius Noguera de Vall Ferrera i Noguera de Tor. Dels seus aproximadament 184km ² de territori es troba un 94% inclòs i protegit pel Parc Natural de l'Alt Pirineu. Al seu terme trobem els cims més alts dels Pirineus, com per exemple la Pica d'Estats, que amb els seus 3.143 metres representa la muntanya més alta de Catalunya i els cims de les muntanyes, presumeixen dels llacs situats a la seva alçada

L'activitat econòmica tradicional de la vall es basava en l'extracció de ferro, l'aprofitament dels boscos la ramaderia, l’agricultura i el conreu. Aquestes últimes són encara avui una font d'ingressos per als habitants; sobretot es troba la cria de vedells, poltres i xais per a la producció de carns i l'aprofitament de les pastures.

Dins les altes muntanyes de la Vall Ferrera hi trobem un entorn de gran bellesa, ja que hi viuen una quantitat important d'espècies protegides de flora i fauna emblemàtiques i de gran valor natural.

Notícies

[ Categories  |  Arxiu ]

Festa Major d'Alins

Publicat per lescar el 23/juny/2011 - 12:45

Els dies 23, 24, 25 i 26 de juny es celebra la Festa major d'Alins i la baixada de Falles.

S'inicien els actes amb dia 23 amb la plantada de la falla gran  a la plaça d'Àlins, sortida de la Plaça amb tots els fallaires a Sant Quirc. Més tard foc d'artificis i l'arribada derls fallaires a la plaça major i encesa de la falla gran i ball

Els dies 24 i 25 diverses activitats com: solemme misa, pregó de Festa major, concurs de botifarra i jocs per la canalla. El diumenge partit de bitlles i ball pels qui aguantin.

Cuita el Sol. Perseguint lo sol al Monteixo

Publicat per lescar el 09/juny/2011 - 21:04
El proper dissabte 11 de juny l'EMD d'Àreu, l'ajuntament d'Alins i el Centre Excursionista de Lleida, donen l'oportunitat un cop més que la Milla Vertical Pirenaica, prova basada en el conte den Pep Coll "l'home que corria més que el sol" Es tracta de sortir de la plaça major d'Àreu just quan es pon el sol i arribar dalt del Monteixo.

Itinerari Costa dels Meners

Publicat per lescar el 13/maig/2011 - 14:48

Itinerari Costa dels Meners.Recorregut guiat al Bosc de Virós.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu el proper dissabte dia 14 de maig durant el matí ha organitzat un recorregut guiat que ens transportarà al temps de les fargues i fins i tot més nellà, èpoques enq ue eel Bosc de Virós bullia d'activitat al voltant de l'eexplotació del ferro. 

Pàgina 1 / 5 (1 - 3 de 14 Total) Pàgina següent Última pàgina