La Vall Ferrera Pallars Sobirà

Notícies » Medi ambient

Itinerari Costa dels Meners

Publicat per lescar el 13/maig/2011 - 14:48

Itinerari Costa dels Meners.Recorregut guiat al Bosc de Virós.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu el proper dissabte dia 14 de maig durant el matí ha organitzat un recorregut guiat que ens transportarà al temps de les fargues i fins i tot més nellà, èpoques enq ue eel Bosc de Virós bullia d'activitat al voltant de l'eexplotació del ferro. 

Empreses del Pallars Sobirà a favor de la sostenibilitat empresarial

Publicat per carlesorti el 05/octubre/2009 - 11:47
El 15 de gener es van reunir a Sort empresaris del Pirineu Català per crear la 1ª. Associació d'empreses que volen fomentar l'activitat empresarial sostenible amb el medi ambient.

EQUA (Empreses per a la qualitat ambiental) formada, per empreses de turisme rural, productors agroalimentaris, ramaders, empreses de serveis turístics, i empreses d’energies renovables.

Els objectius de EQUA es fomentar, difondre i vetllar per aplicar sistemes de gestió empresarial que tinguin en compte el medi ambient;i la creació d’una xarxa de cooperació entre empresaris que tinguin en compte el mediambient

EQUA estableix el seu àmbit a les comarques de muntanya del Pirineu, centrant-se en les Comarques: Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Vall d’Aran i la Cerdanya. Les empreses que poden formar part d’aquesta associació poden ser de qualsevol àmbit empresarial.

Dia Mundial dels Ocells a la Vall Ferrera

Publicat per admin el 02/octubre/2009 - 09:40
El Parc Natural de l'Alt Pirineu organitza per primera vegada el Dia Mundial dels Ocells a la Vall Ferrera.

Per primera vegada, el Parc Natural de l'Alt Pirineu s'afegeix a la celebració del Dia Mundial dels Ocells amb un conjunt d'activitats que tindran lloc a la Vall Ferrera (municipi d'Alins) el proper dissabte 3 d'octubre.

El Dia Mundial dels Ocells se celebra arreu amb la finalitat d'apropar el món dels ocells i els seus hàbitats a la ciutadania, donar a conèixer la diversitat i interès de les espècies presents, i transmetre els problemes de conservació que les afecten.

El programa està pensat per a tot tipus de públic i tindrà com a lloc de trobada el Punt d'Informació del Parc Natural a Araós, situat al costat de la carretera L-510. Les activitats programades són les següents:

- Captura, identificació, anellament i lliberament d'ocells (activitat oberta a tothom, de 9 a 13 h.)

- Passejades guiades per identificar ocells, al camí d'Araós a l'ermita de Sant Francesc. Dos torns: de 9 a 11h i de 11 a 13h. (Recomanable portar calçat adequat, roba adaptada al temps, prismàtics, llibreta i guia d'identificació, si se'n disposa.)

- Tallers infantils: construcció de menjadores, màscares i mòbils d'ocells. (Activitat oberta a tothom, de 10 a 12.30h a la sala cultural d'Araós.)

Totes les activitats són gratuïtes, però és recomanable la inscripció prèvia al telèfon 973622335.

L'activitat l'organitza el Parc Natural de l'Alt Pirineu amb el suport de l'Ajuntament d'Alins i l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Araós.

Us hi esperem!!