La Vall Ferrera Pallars Sobirà

Notícies » Cultura

L'arribada del front al Pallars Sobirà i la batalla del Valadredo

Publicat per lescar el 11/maig/2011 - 19:39

 El passat dissabte 7 de maig es va presentar al centre Cívic de Llavorsí el documental "Valadredo" produït i dirigit per Oriol Riart.

El documental es bassa en l'arribada del front al Pallars Sobirà i la batalla del Valadredo, l'activitat de les unitast guerrilleres republicanes a la reraguarda franquista i la immediata postguerra.

 

Ies JORNADES DE RECERCA I DESENVOLUPAMENT DE LA VALL FERRERA

Publicat per lescar el 01/octubre/2010 - 12:39

S'han iniciat les Jornades de Recerca i Desenvolupament de la Vall Ferrera de caire científic i tècnic amb la benvinguda i presentació a càrrec del Sr. Josep Poch, alcalde d'Alins, Sr. Oscar Augé, delegat a l'Alt Pirineu i Aran del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Sra Àngels Paneque, directora del Centre de les Planes de Son, de l'Obra Social de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa.

Primeres Jornades de Recerca i Desevolupament de la Vall Ferrera

Publicat per lescar el 30/setembre/2010 - 22:59

DIVENDRES 1 D'OCTUBRE DE 2010

Sala d'actes de l'ajuntament d'Alins ( Pallars Sobirà).

Sessions sobre l'explotació del ferro als Pirineus i la seva incidència en els canvis de la biodiversitat i l'estructura del paisatge forestal de l'alta muntanya.

EL FERRO I EL BOSC són dos recursos naturals que han estat elements de desenvolupament econòmic de de ben antic al Pirineu.

La vall Ferrera és una de les valls més emblemàtiques del Parc Natural de l'Alt Pirineu i la seva història s'ha forjat amb el ferro de les seves muntanyes i la fusta del seus boscos. El Bosc de Virós, amb una imponent  massa forestal  i amb un increïble valor mediambiental, econòmic, i també cultural, d'on extreia el carbó i el mineral de ferrro que va donar nom  a la vall.

 

Xerrada sobre la reconstrucció del forn de reducció

Publicat per lescar el 30/setembre/2010 - 12:46

Avui dijous a la Sala d'exposicions  de l'ajuntament d'Alins a les 8 de vespres es farà una xerrada per explicar el procès de reconstrucció del forn de reducció.

Boscos de Ferro

Publicat per lescar el 28/setembre/2010 - 22:31

I. Jornades de recerca i desenvolupament de la

VALL FERRERA

I.Fira del Ferro Pirinenc

Alins 1-2-3 octubre de 2010

A la Vall Ferrera els proper dies 1-2-3 d'octubre es proposen un seguit d'activitats per conèixer, promocionar i activar l'activitat al Pallars Sobìrà.