La Vall Ferrera

Cultura [1]: Primeres Jornades de Recerca i Desevolupament de la Vall Ferrera [2]

Publicat per lescar el 30/setembre/2010 - 22:59

DIVENDRES 1 D'OCTUBRE DE 2010

Sala d'actes de l'ajuntament d'Alins ( Pallars Sobirà).

Sessions sobre l'explotació del ferro als Pirineus i la seva incidència en els canvis de la biodiversitat i l'estructura del paisatge forestal de l'alta muntanya.

EL FERRO I EL BOSC són dos recursos naturals que han estat elements de desenvolupament econòmic de de ben antic al Pirineu.

La vall Ferrera és una de les valls més emblemàtiques del Parc Natural de l'Alt Pirineu i la seva història s'ha forjat amb el ferro de les seves muntanyes i la fusta del seus boscos. El Bosc de Virós, amb una imponent  massa forestal  i amb un increïble valor mediambiental, econòmic, i també cultural, d'on extreia el carbó i el mineral de ferrro que va donar nom  a la vall.

 

 PRIMERES JORNADES DE RECERCA I DESENVOLUPAMENT DE LA VALL FERRERRA

Demà divendres 1 d'octubre, es proposen unes activitats de caire científic, preten reunir diversos estudiosos del ferro i el paisatge.

Obriran les sessions el Sr. Josep Poch i Carmaniu, alcalde d'Alins. Sr. Oscar Augé, delegat de l'Alt Pirineu i Aran del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i la Sra Àngels Paneque, directora del Centre de les Planes de Son, de l'Obra Social de Caixa Catalunya.

A les 13.30h. Salutació del Sr. Francesc Baltasar i Albesa. Hble Conseller del Departament  de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. acompanyat de:

Sra. Núria Buenaventura, directora general del Medi Natural, del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. IL.lm Sr. Josep Poch Alcalde d'Alins. Il.lm. Sr. Xavier Ribera, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

ELS BLOCS DE TREBALL SÓN:

9.45h. BLoc 1.  és sobre l'explotació del ferro en època antiga. El ferro abans de les fragues hidràuliques.

11.30h Bloc2. L'explotació del ferro en època medieval i moderna (la  farga catalana).

16.30h Bloc3. l'impacte de la producció de ferro en el paisatge.

Enllašos
  1. http://www.vallferrera.com/index.php?module=noticias&func=view&prop=Main&cat=10007
  2. http://www.vallferrera.com/index.php?module=noticias&func=display&sid=34